Levent Kanyon, E. Keskinoglu Residential Architecture Project

The householder who is around 30 years old wanted to make designed a home which fits his visual aesthetics to live with his 4-year-old daughter and also sometimes hosts his parent and make them comfortable. The house which has 1 living room, 3 bedrooms, 2 bathrooms, 1 kitchen and 1 water closet was designed by reflecting householder’s passion of the art and masterpieces, the taste of dynamic and modern lines, love of nature and green. We have offered a suggestion to design the house based on Feng Shui in accordance with householder’s request. We have designed the house by using the elements with balance and harmony which are taken inspiration from Feng Shui.

The “L” type unit was designed as a working place in the living space is a functional design which gives the opportunity to use it as a console-working-table and a library. We have designed the householder’s room which has also parents’ bathroom by using natural materials, marble, wooden, green tones and also uncoloured with ground tones and aimed to give some space for yoga. We have designed the room which is for householder’s parents by using combination of colourful and transverse colours as their taste and with shinny surfaces and mirrors.

Living areas were made peaceful and quietness by using wooden table which is harmonized with wooden beam in the sailing and also green chandelier which is harmonized with green carpet. The Project was enriched by using green plants, marble and copper harmoniously.

We have made convenient to kids room’s lack of space with some functional furniture design. We have made them all which are workroom, library, make-up room, bedroom and guest room liveable with linear design approach. We have designed beds for two people who stay in servant’s room which is also able to be a wardrobe by folding throughout the day.

We have made it enlarged by putting in some mirrors on the entrance and corridors. We haven’t used any colours on the walls because walls are already coloured by householder’s pleasant masterpieces.

 

Levent Kanyon, E.Keskinoğlu Residance Mimari Projesi

Konut sahibi; 30’lu yaşlarda, 4 yaşında kızı ile konaklayabileceği; zaman zaman anne ve babasının da ziyaretine geldiğinde rahat edebileceği, görsel zevkine uygun bir ev tasarlatmak istedi. 1 salon, 3 yatak odası, 2 banyo, 1 mutfak ve 1 WC’den oluşan konut; kullanıcının sanata ve sanat eserlerine olan tutkusu, modern çizgilere olan zevki, yeşile olan aşkının yansıtıldığı bir anlayışla tasarlandı. Kullanıcının istekleri ve zevkleri bizi Feng Shui'den ilham alınan bir öneri sunmaya yönlendirdi. Feng Shui’ deki gibi farklı elementlerin denge ve uyum içinde kullanıldığı bir konut tasarlandı. Salonda yemek masasının üzerinde kullanılan yeşil avizeleri, oturma bölümündeki yeşil halı ile; yemek masasında kullandığımız ahşabı, oturma bölümünün tavanındaki ahşap dekor kirişler ile dengeledik. Konutun bulunduğu projenin doğadan uzak, soğuk hissine sıcaklık katacak yeşil rengini ve canlı bitkileri evin uygun olan her köşesine konumlandırdık.

Yaşam alanında, konsol kullanınca çalışma masası kullanamamasından yakınan  ev sahibesine,  “L” tipi bir ünite tasarlayarak; konsol – çalışma masası ve kitaplık kullanımı sunan fonksiyonel bir çözümü hayata geçirdik. Tv ünitesinin yanlarına tasarladığımız mermer sütunlar, ev sahibesinin sanat eserlerini sergileme imkanını sundu. Duvarlarda sanat eserlerini ön plana çıkarmak amacıyla beyaz renk boya tercih edildi.

Ebeveyn banyolu odayı kullanan konut sahibine, doğal malzemelerin mermer – ahşap ön plana çıktığı, toprak tonları ile renklenen, takım yapma algısından uzak bir oda tasarlandı. Paslanmaz ayaklı tasarım yatağın yanlarında bulunan mermer - ahşap karışımı komodinler ve ahşap makyaj masası firmamızın başarılı ürün tasarımlarındandır.  Yatak odasında, ev sahibesinin rahatça yoga yapabileceği boş bir alan oluşturuldu. Bu alanın oluşturulduğu yerde kullanılan kanepe, antika bir kanepenin modern bir dilde yorumlanmasına iyi bir örnektir.  Konut sahibesinin ebeveynlerinin konaklayacağı odayı, ebeveynlerin zevkine uygun; canlı, zıt renklerin kombinasyonunu içeren; aynalı, parlak yüzeylerin hakim olduğu bir anlayışla tasarlanıldı. Bu odadaki komple ayna kaplama komodinler firmamızın ürün tasarımlarındandır.

Çocuk odasının kullanım alanının yetersiz olmasına rağmen fonksiyonel mobilya tasarımı ile kullanışlı hale getirdik. Çalışma – kitaplık – makyaj – yatma ve misafir yatma fonksiyonlarını lineer bir tasarım anlayışı ile yaşanır hale getirdik. Hizmetli odasında konaklayacak iki kişi için, gece açılıp yatma bölümü olan,, gündüz kapanıp dolaba dönüşen, bir ünite tasarladık.

Koridor ve girişte aynaları etkin kullanarak mekan algısı genişletildi. Kullanıcının zevkli sanat eserleri, evin duvarlarını renklendirdiği için duvarlarda nötr  renk tercih edildi.  

The Dem White Modern kitchen